Десять років Вікторія Максимчук займається ліпниною з гіпсу. Такою технікою прикрашає стіни школи, у якій працює. За цей час створила майже тридцять робіт різного формату, розповідає Суспільне.


За словами майстрині, коли вона розпочинала, ніхто не знав про таке мистецтво, робила все інтуїтивно. Надихнула на цю техніку її колега.

“Моя колега спробувати виліпити невеличку хатинку в українському стилі. Ми побачили що матеріал має гарні можливості – він довговічний, пластичний, і добре тримає форму”, – розповіла вона.

blank
Зі слів Вікторії, для створення настінного панно не потрібно багато матеріалів – знадобиться лише “фінішний” сатенгіпс, звичайні пензлики, стеки та мастихін. Проте для роботи з гіпсом потрібна уважність і швидкість, оскільки він швидко висихає і стає твердим.

“Для мене радість – коли мої роботи подобаються іншим”.

До створення робіт Вікторія Максимчук долучає і своїх учнів.

blank
“Школа – наш спільний дім, ми тут живемо, тут багато часу проводимо, тому дуже важливо, щоб це середовище було гарним”, – зазначила вона.

За словами жінки, для кожної роботи потрібен відповідний настрій і бажання творити.

blank

Майстриня постійно вдосконалює свої роботи. Проте, з її слів, захоплення залишиться на аматорському рівні, бо професію вчителя любить більше.