Черкаський драмтеатр повертається до роботи після карантину. Нині актори поновили репетиції та готуються до прем’єри вистави, розповів директор закладу Петро Ластівка. Побачити виставу відвідувачі зможуть після карантину, розповідає Суспільне.


Артистка драми Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Олена Старцева розповіла, що на вході в театр працівникам міряють температуру та обробляють руки антисептиком. Вхід до приміщення – тільки у масці. Акторка розповіла, що за роботою вже скучила. Два місяці на карантині всі працювали в онлайн-режимі.

blank
Репитиції проводять у масках. Зараз працюють над прем’єрою вистави “Пригоди в країні світлофорів”. Режисер-постановник п’єси Олександр Кузьмін розповів, що вистава дитяча, проте із серйозним змістом.

blank
Запрацювали і реквізиторський та швейний цехи театру. У планах, зі слів режисера-постановника театру Станіслава Садаклієва, створити ще дві вистави: за твором Івана Франка “Украдене щастя” та віршами Тодося Осьмачки.

blank
Коли їх зможуть побачити глядачі – поки не відомо, зазначив директор Петро Ластівка. З його слів, все залежить від того, коли закінчиться карантин. Два місяці грошей від продажу квитків театр не отримував. Нині вистави планують показувати через інтернет. Глядачі мають купити квитки онлайн, після чого отримати доступ до перегляду вистави.

Після карантину, ті глядачі, які купити квиток та не потрапили на виставу через пандемію коронавірусу, зможуть прийти на виставу безкоштовно, розповів заступник директора Роман Бурлаков.