Черкаські “батьківщинівці” ініціювали створення фонду для боротьби з коронавірусом. Про це повідомляє обласна партійна організація.

Депутати Черкаської міської ради від “Батьківщини” Роман Діскант та Юрій Тренкін ініціювали створення у місті фонду, до якого всі охочі зможуть пожертвувати кошти на допомогу в боротьбі з коронавірусом.

Під час сьогоднішньої зустрічі в міськраді за участю міського голови, керівника обласної парторганізації Анатолія Бондаренка бізнесмени поцікавилися, у чому медична галузь має нагальну потребу.

Директор департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Олег Стадник окреслив найголовніші проблеми, які має сьогодні місто у боротьбі з коронавірусом. Зокрема, місту потрібні ліки від пневмонії, які не можна закупити за бюджетні кошти, оскільки у перелік засобів, визначених Кабміном, частина необхідних медикаментів не увійшла.

Місто має певну кількість апаратів штучної вентиляції легень, але їх недостатньо. Потрібно ще 10-15 сучасних наркозно-дихальних апаратів.

Загалом складено перелік на 150 млн грн, який містить препарати і апаратуру, яку можуть закупити благодійники через фонд.