Днями на базі ВП «Черкасиенергоремонт» відбулося чергове спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) для працівників, які зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою. Повідомили у ПАТ «Черкасиобленерго».

Головуючим комісії був начальник служби пожежної та екологічної безпеки Віталій Горбань. Заняття складалися з теоретичної частини, перегляду відеоматеріалів на пожежну та протипожежну тематику та відпрацювання отриманих знань і навичок на практиці.

Загалом, метою проведення пожежно-технічного мінімуму є підвищення загальних пожежно-технічних знань працюючих, навчання їх правилам пожежної безпеки з урахуванням пожежонебезпечних особливостей об’єкта, більш глибоке ознайомлення з вимогами пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт та протипожежними заходами і діями у разі виникнення пожежі, а також напрацювання навичок використання первинних засобів пожежогасіння.

blank

– Практичне заняття з гасіння пожежі проводилося за допомогою первинних засобів пожежогасіння, а саме вуглекислотних та порошкових вогнегасників. Пожежно-технічний мінімум, в першу чергу, спрямований на працівників, які виконують роботи з паяльними лампами, працівників складського господарства, де зберігаються пожежонебезпечні речовини, електрозварників, газозварників (газорізальників), але до навчань долучаються і представники інших напрямків робіт. Оскільки працівники, які зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, проходять навчання не вперше, то саме вони демонструють кращі результати у підготовці. Загалом, участь у навчаннях взяли 76 осіб. Цьогоріч у ході практичних навчань ми також приділили увагу методу гасіння пожежі групою, який підвищує ефективність усунення загоряння. Такі навчання дуже корисні для працівників, вони допомагають вдосконалювати навички з пожежогасіння, а головне, дають вичерпну інформацію, як запобігти пожежі, – прокоментував провідний інженер служби пожежної та екологічної безпеки ПАТ «Черкасиобленерго» Сергій Горященко.

blank

По закінченню заходу кожен працівник отримав посвідчення про проходження спеціальних навчань з пожежно-технічного мінімуму.

Такі навчання проводяться один раз на рік відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України, у якому зазначено, що в обов’язки суб’єктів господарювання входить здійснення навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам пожежної безпеки.

blank

blank

blank