Разом із бібліотеками у Черкасах відвідувачів приймають і в jбласному краєзнавчому музеї. Зі слів директорки закладу Ірини Собко, під час карантину у закладі працювали в режимі онлайн: знімали відео огляди експонатів, проводили віртуальні виставки, розповідає Суспільне.

У музеї діють карантинні заходи: відвідувачам і працівникам перед входом вимірюють температуру. Приміщення музею дезінфікують, а от експонати – ні. Обробка спецзасобами, говорить директорка Ірина Собко, може негативно вплинути на стан оригінальних речей.

Одні із перших гостей музею подружки Ірина і Єлизавета розповіли журналістам, що прийшли, аби з користю провести вільний час.

Під час карантину працівники музею не припиняли знайомити людей із новими експонатами та українськими традиціями присвяченим різним датам, розповіла заввідділу науково-просвітницької роботи Марина Бугеря.

“У нас за час карантину з’явилася для дітей цікава рубрика “музей дітям”, де пропонуємо цікавинки і завдання, онлайн огляди фондових натходжень, презентації експонатів. Ми сподіваємося наші онлайн проєкти перейдуть в офлайн”, розповіла Марина Бугеря.

Нині музей перейшов на літній режим роботи, зазначила директорка обласного краєзнавчого музею Ірина Собко.