Акція “Запобігти! Врятувати! Допомогти!“ відбулась у Косарському ліцеї. Про це розповіла директорка закладу Наталія Легенька. У ньому навчається 135 дітей. Учням нагадали про безпеку та продемонстрували на новому пожежному автомобілі, як працює аварійно-рятувальне обладнання, розповідає Суспільне.

На спортивному майданчику біля Косарського ліцею пожежні розкладають аварійно-рятувальне обладнання. Фахівець Кам’янського районного сектору управління Держслужби з надзвичайних ситуацій області Руслан Матюха пояснює школярам, чому не можна чіпати вибухонебезпечні предмети: “Вибухонебезпечні предмети залишились ще з часів Другої Світової війни. Їх можна знайти в лісі, на річках, коли купаються, а ще частіше знаходять в землі”.

Не тільки демонструють обладнання, але й дозволяють спробувати себе в ролі пожежного. Уперше приміряє форму рятувальника школяр Богдан Варивода: “Я думаю піти теж на службу порятунку чи шось в тому роді”.

Враженнями від заходу ділиться школярка Єлизавета Бабенко: “Дуже подобається тим, що різносторонньо наша школа розвивається, що нами цікавиться навіть служба порятунку. Це розвиває і нас, і тих менших діток. Це цікаво”.

Про мету акції “Запобігти! Врятувати! Допомогти!“ розповідає начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи управління держслужби з надзвичайних ситуацій області Олег Ткаченко: “Розповідаємо про правила безпеки, про їх особисту безпеку. Безпеку їхнього перебування в лісі на воді, у зимовий період це їхнє перебування на кризі, бо ми знаємо, як діти люблять, але інколи забувають що це небезпечно”.