Належна підготовка житлових будинків, де створено ОСББ, до початку опалювального сезону та вчасної подачі теплоносія до осель їх мешканців стали головною темою  робочої наради в. о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Юрія Панченка за участю голів ОСББ та керівництва теплопостачальних підприємств міста, повідомляє пресслужба міськради.

– У Правилах підготовки теплових  господарств до опалювального періоду серед головних умов подачі теплоносія у будинки є наявність у них актів готовності. Це – не примха «Черкаситеплокомуненерго» чи «Черкаської ТЕЦ», а вимога, прописана у нормативній документації. Адже мова йде про безпеку людей. Бо через недбалість когось із мешканців, які зняли батарею у квартирі чи не прикрутили гайку на тепломережі, з подачею теплоносія  можуть виникнути надзвичайні ситуації у будинку та постраждати люди, – наголосив Юрій Вікторович.
А також додав, що, зважаючи на погодні умови, рішенням виконкому початок опалювального сезону в Черкасах  відтерміновано до 25 жовтня. Проте це не означає, що до цієї дати ОСББ мають відтягувати подачу актів готовності і закликав пришвидшити відповідну роботу.

Підтримав головного комунальника міста і заступник директора з теплопостачання «Черкаської ТЕЦ» Микола Кушнір, зауваживши, якщо відповідні акти будуть подані безпосередньо 25  жовтня до їх підприємства, то не варто очікувати, що саме в цей день буде подано тепло у відповідні  будинки.

– Голови ОСББ мають розуміти, що підготовка до опалювального сезону відбувається заздалегідь, про що ми неодноразово наголошуємо. Адже подача тепла – це складний технологічний процес, який потребує часу і людських ресурсів. Зважаючи на обсяг житлового фонду в місті та перелік робіт, які будуть виконуватись на кожному з будинку,  варто кожному ОСББ пришвидшити роботу з подачі актів готовності, аби потім не стояти у черзі на підключення, – зауважив Микола Іванович.