На засіданні виконавчого комітету прийняли рішення завдяки якому департамент соціальної політики матиме змогу надавати пільги та субсидії на рахунки новостворених ОСББ.

Раніше департамент соціальної політики не мав такої можливості, оскільки правових підстав до прийняття рішення виконкому у нього не було. До цього громадяни своі пільги і субсидії отримували не на рахунки новостворених ОСББ, а на рахунки управлінської компанії «Нова якість». В зв’язку з чим виникала фактично штучна заборгованість, через яку згідно закону, мешканці будинків не могли отримувати свої пільги та субсидії.

«Якщо раніше «Нова якість» подавала до департаменту соцполітики дані про заборгованість мешканців ОСББ, то ми згідно чинного законодавства зобов‘язані були враховувати їх. Люди по суті не могли отримати пільги та субсидії лише через те, що «Нова якість» змушувала їх платити по рахунках, не даючи змоги розірвати договори. Ми не стали чекати, коли люди сплатять «примарні» борги, і завдяки саме цьому рішенню, яке було прийнято сьогодні, ми нарешті зможемо власноруч законно надавати мешканцям ОСББ субсидії та пільги. Ми завжди на боці закону та жителів міста», – зазначає директор департаменту соціальної політики, свободівець Олег Гудзенко.