Завершення жнивної компанії часто характеризується великою кількістю випадків спалювання на полях пожнивних залишків. Як свідчить досвід, такі пожежі не лише дуже швидко поширюються на великі площі, а й часто загрожують поруч розташованим населеним пунктам і природним екосистемам. Спроби рятувальників запобігти таким пожежам за рахунок лише роз‘яснювальної та інформаційно-профілактичної роботи не гарантують необхідного результату. Тому, не менше значення має підготовка пожежно-рятувальних підрозділів до ефективних дій на випадок виникнення таких пожеж. Інформують у ДСНС Черкащини.

28 липня  рятувальники 2-го державного пожежно-рятувального поста спільно з місцевою пожежною командою селища Єрки провели на полі практичні навчання метою яких була ліквідація загорання пожнивних залишків.

Застосувавши 2 одиниці пожежної техніки, а також трактор місцевого сільськогосподарського підприємства, 7 рятувальників відпрацювали порядок та злагодженість дій на випадок загорання стерні або сухої трави на відкритій території.