24 квітня, в Черкаському Інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України, між підрозділами Управління ДСНС та курсантами Інституту було проведено змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник». Ці змагання, що мають широке поширення серед пожежних із США, Канади, а також країн Європейського союзу проводилися за міжнародним форматом «FIREFIGHTER COMBAT CHALLENGE». Повідомляють у прес-службі обласного управління ДСНС.

На етапах змагань, які пройшли на території спортивного комплексу Інституту за звання найсильнішого, змагалися 6 команд, по три від Управління ДСНС та від ЧІПБ.

За результатами змагань звання “Найсильніший пожежний-рятувальник” виборола команда 2-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Черкаській області. Другу сходинку посіли курсанти Факультету оперативних сил Черкаського інституту пожежної безпеки. Третю сходинку п‘єдесталу зайняла команда 1-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС у Черкаській області.

В індивідуальних забігах, з результатом 103 секунди, дистанцію краще за інших подолав Богдан Копил, – начальник пожежної частини 2-го Державного пожежно-рятувального загону Управління. Другий та третій результати на дистанції показали курсанти Факультету оперативно-рятувальних сил Черкаського інституту пожежної безпеки, – Вадим Горобець (109 секунд) та Костянтин Кударенко (112 секунд).