На свіжому повітрі та вдома тренувався під час карантину чемпіон світу із кікбоксингу Роман Щербатюк. Він розповів, що хотів не втратити фізичну форму перед змаганнями. Із 1 червня планує повернутися до тренажерного залу. Тоді його мають відкрити після двомісячного карантину, розповідає Суспільне.

Двадцятитрирічний Роман Щербатюк – чемпіон світу з кікбоксингу. Хлопець розповів журналістам, що під час карантину тренувався на тренажерному майданчику та вдома. Під час таких тренувань він не міг відпрацьовувати тактико-технічні вправи в парі. Не було змоги і виконувати вправи зі штангою. Через карантин тренажерні зали були зачинені.

Зараз тренажерний зал пустий, його роботу відновлять із 1 червня, розповів Валерій Лісун. Тоді охочі зможуть відновити повноцінні тренування. Зараз Роман Щербатюк готується до кубку Європи з кікбоксингу, що відбудеться восени в Чехії.

Повертаєтесь до фізичних навантажень? Поради лікарки.

Сімейна лікарка Людмила Рум’янцева радить повертатися до занять спортом поступово. Потрібно починати із менш інтенсивних вправ і доводити потім до звичних, тому що різке навантаження, або у великих кількостях надмірне фізичне навантаження, може призвести до гіпертонічних кризів, особливо в людей літнього віку, до порушення серцебиття, прискорення ритму або, навіть, до виникнення аритмій.