Корм, ліки, повідці та іграшки для безпритульних тварин зібирали учні Черкаської спеціалізованої школи №17. Про це Суспільному розповів президент закладу Ілля Доманський. Доброчинну акцію учнівське самоврядування ініціює вп’яте.

За те, що вперше долучилися до шкільної акції та принесли корм для тварин, нагороджує учнів 1-Б вчителька Світлана Силантьєва.

Шостий рік поспіль приносить речі для безпритульних тварин учениця 6-го класу Юлія Левінська. Цьогоріч – це корм та іграшки.

“Для мене це дуже важливо, тому що так я можу допомогти різним собачкам, котикам, які потребують нашої допомоги і, мені здається, це повинна робити кожна людина”, – розповіла дівчинка.

Допомагає безпритульним тваринам і 17-річна Мирослава Кандул. Вдома у неї є цуценя, тому сьогодні принесла корм для собак.

“Я маю собаку, і знаєте, коли в тебе є такий маленький друг вдома, то ти розумієш, наскільки болісно для тваринок, які залишаються у таку погоду надворі. І це дуже круто, що є притулки, і ти можеш допомогти тваринкам”.

Допомогу охочі приносять або кожен від себе, або від усього класу, розповів учень Богдан Бунякін.

“Інколи ми даруємо просто іграшки, інколи збираємо класом гроші і купуємо великий корм для тварин”.

У 17-ій школі на час проведення акції облаштували пункт прийому. Сюди учні зносять усе необхідне для безпритульних тварин, розповіла прем’єр-міністерка закладу Дана Калиновська. Вона разом із президентом школи Іллєю Доманським сортують його.

За словами заступника директора школи з виховної роботи Валерія Завіновського, збирати допомогу для безпритульних тварин ініціювали представники учнівського самоврядування.

Зібрані речі передадуть черкаському міському товариству “Друг”. За словами керівниці товариства Валентини Калініної, завжди актуальний якісний корм для цуценят. Тому що їхній раціон повинен бути збалансованим та дещо відрізняється від раціону дорослих тварин.

Також не втрачають актуальності вологопоглинаючі тканини на підстелювання: наприклад старі рушники чи постільна білизна.