Відучора, 11 листопада, черкаські перевізники не вийшли на маршрути. Громада, тим часом, не розгубилася. КП “Черкасиелектротранс” вивело у місто додаткову техніку, а прості водії згуртувалися і запустили флешмоб, передає vikka.ua.

У Facebook з’явилася спільнота “#підвезу Черкаси“, де водії та потенційні пасажири створюють або ж шукають оголошення з інформацією про маршрут та час поїздки. Правила прості і людяні: бути чесним і серйозним, не грубити і не спамити.

Організатор спільноти Віталій Бобован пояснює, що така ініціатива допоможе і кермувальникам, і попутникам.

“Для власників автівок, коли їдете кожного дня на роботу, або маєте свій певний маршрут з точки “А” в точку “Б”, або просто плануєте поїздку і у вас є вільне місце в авто, і ви готові допомогти іншим зручно добиратись “по дорозі” з вами, тим самим познайомившись з іншими людьми, веселіше провести час в дорозі і оптимізувати витрати на паливо – ця спільнота допоможе вирішити ці питання. Для людей, яким набридло щодня зранку “запихатись” в маршрутку, яким веселіше проїхатись з кимось за компанію, в авто, оптимізувати витрати часу на дорогу – ця спільнота допоможе вам вирішити ці питання”, – дописує на новоствореній сторінці Віталій.

Практично відразу аналогічна можливість з’явилась у “Viber” – чат під назвою “Підвезу попутника“.

В оголошенні з хештегом #Підвезу/#Підсяду має бути відома інформація про маршрут, час і місце виїзду, про авто та кількість місць у ньому.

Зазначимо, поки питання із перевізниками не вирішене, міський голова Анатолій Бондаренко зранку 12 листопада відправився у відрядження в Київ.