Сьогодні черкаські волонтери передали на передову для бійців та військових медиків 300 масок. Засоби індивідуального захисту шиють комітети самоорганізації населення “Перемога” та “Дніпровський”. Роблять це з початку карантину, розповідає Суспільне.

Черкащанка Тетяна Богомол наметує та ріже заготовки для масок. Жінка працює заступницею голови комітету самоорганізації населення “Перемога”. Каже: як тільки з’явилася необхідність у масках, вирішили допомагати:

– Маски потрібні, щоб люди контактували і цей вірус не передавався при розмові. Медики кажуть, що може передатися через слину, кашель. Треба їх вдягати. Та якщо на вулиці немає людей, то не треба, а от у громадському місці – потрібно. Нам привезли відрізки марлі. Ми їх виміряємо, ріжемо.

Марлю складають у 12 шарів для маски. Також відмірюють матеріал для поворозок.

blank

За день шиють близько пів сотні масок. Допомагає у справі і волонтерка Анна Коваль. Каже, що до такої роботи звикають. “

– Без звички – це складна робота, я скажу. Тому що марля – це такий матеріал дуже “рухливий”, навик потрібен, щоб акуратно пошити.

Виготовляють маски також працівники КСНу “Дніпровський”. Матеріали беруть із собою, а згодом приносять до комітету готові засоби індивідуального захисту, каже волонтерка Ніна Снєт.

Зі слів волонтера Павла Собка, маски передадуть поштою бійцям до Авдіївки, Волновахи та Новотроїцького.

blank

– Сьогодні близько трьохсот штук відправимо у Волноваху та Авдіївку і військовим медикам-госпітальєрам. Також сьогодні із Києва поїде 100 літрів антисептика теж по цим позиціям. Уже відправляли і в Житомирську область, у Радомишль.

Зі слів Павла Собка, зараз КСНам бракує марлі та ниток для пошиття масок. Однак усі охочі можуть підсобити із допомогою.