Черкаський міський центр зайнятості відновив особистий прийом громадян і готовий до надання комплексу послуг зі сприяння у працевлаштуванні не тільки онлайн, а й безпосередньо у приміщенні центру зайнятості. Прийом громадян здійснюється обов’язково із дотриманням усіх санітарних та протиепідемічних заходів, рекомендованих Міністерством охорони здоров’я України.

Реєстрація у центрі зайнятості проводиться згідно Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого Постановою КМУ від 19.09.2018  № 792.

Безробітного особа, яка шукає роботу, подає заяву про надання (поновлення) статусу безробітного та заяву про призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю і пред’являє:

 паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
 довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
 трудову книжку або цивільно-правовий договір;
 документ про освіту,
 у разі необхідності – інші документи, передбачені Порядком.

Подати документи для реєстрації в центрі зайнятості безробітні особи можуть:
 Відвідавши центр зайнятості особисто, зокрема зарезервувавши час для свого відвідування через сервіс «Електронна черга Державної служби зайнятості»;

 Дистанційно:
– направивши документи на електронну адресу центру зайнятості;
– через онлайн-портал державних послуг «Дія».

Звертаємо Вашу увагу і дуже просимо! Подаючи документи дистанційно, робити це у робочі години робочих днів! У своїх документах необхідно зазначати актуальні контакти для забезпечення оперативного зв’язку фахівця центру зайнятості з Вами.

На період дії карантину зареєстрованим безробітним необхідно підтримувати зв’язок зі своїм кар’єрними радником, який надаватиме необхідну та актуальну інформацію або інструкції щодо подальших дій.

Особа, яка подає документи для реєстрації як безробітної, несе відповідальність за повноту та достовірність поданих до центру зайнятості даних та відомостей, на підставі яких приймається рішення щодо реєстрації безробітного та призначення матеріального забезпечення, надання соціальних послуг.

Центр зайнятості виконує повноваження щодо здійснення верифікації поданих громадянами даних та розслідування страхового випадку.