У лютому політична реклама у Facebook активно використовувалась політичними силами як на загальнонаціональному, так і на місцевому рівні. Попри те, що 98% рекламних дописів коштували менше 100$, окремі політики витрачали більше тисячі доларів для висвітлювання своєї діяльності у Facebook. Так, нардеп від 200-ого мажоритарного округу Черкащини Антон Яценко витратив 2 337$ у лютому на рекламні оголошення у Facebook. Про це інформує «ОПОРА».

Згідно рейтингу, на першому місці за найбільшими витратами на рекламу опинився експрезидент України та чинний народний депутат Петро Порошенко. На трансляцію 20-ти рекламних оголошень замовник витратив 6 581$.

Другу позицію займає сторінка телевізійного політичного шоу Шустер LIVE, яка рекламувала відеофрагменти передач з дискусіями українських політиків, високопосадовців, громадських діячів та експертів. Це 118 публікацій, які коштували замовнику (Shuster Online) 4 634$.

Третє місце посідає сторінка, яка протягом лютого опублікувала 66 рекламних оголошень вартістю 2 337$. Це офіційна сторінка народного депутата Верховної Ради України, обраного у 200 виборчому окрузі, Антона Яценка. Оплачені пости стосувалися позицій депутата щодо проблем округу та його діяльності, спрямованої на вирішення критичних моментів; інша група рекламних оголошень з привітаннями до святкових та урочистих дат.