У переддень Свята закоханих Черкаський обласний краєзнавчий музей проводить низку заходів. Зокрема, 13 і 14 лютого відбудуться майстер-класи, тематичні та авторські екскурсії тощо.

13 ЛЮТОГО, СУБОТА

12:00  – проводиться майстер-клас «Символ любові: виготовлення підвіски у формі сердець з намистини та бісеру».

Основний символ Дня всіх закоханих – серце, яке приносиш у подарунок своїй коханій людині. На знак любові або теплих почуттів особливою увагою для близьких та рідних стануть невеликі приємні атрибути у вигляді серця, особливо якщо вони зроблені своїми руками.

На нашому майстер-класі ви зможете виготовити такі сувеніри з бісеру і намистин. Майстер-клас буде цікавий для дітей віком від 7 років. Також із задоволенням до творчості долучаються і дорослі. Методика «нанизування» корисно впливає на розвиток дрібної моторики, а це в свою чергу покращує розумові здібності та уважність.

Майстер-клас проведе викладач студії декоративно-прикладного мистецтва «Творче коло» Позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» ЧМР Тетяна Волочай.

Довідки та запис за телефоном: 0970983676;

13:00  – Тематична екскурсія «Традиційний дівочий головний убір – український вінок»

Наші пращури вважали рослини оберагами від злих духів, дурного ока та недугів, тому й сплітали віночки з різноманітних рослин. Віночки починали носити ще змалечку і, відповідно до віку дівчини, у нього вплітали інші квіти та трави.

Вінок дівчата носили до заміжжя, а на весілля одягали весільний вінок. Про традиційні українські дівочі вінки, їх значення та ще багато цікавого ви почуєте на цій екскурсії, яку проводить науковий співробітник ЧОКМ Біла Л.О. з дотриманням усіх протиепідеміологічних рекомендацій. Запис телефоном 0970983676.

 14 ЛЮТОГО, НЕДІЛЯ

12:00  – Авторська екскурсія «Любовні історії Черкащини»

В експозиціях краєзнавчого музею є багато цікавого про природу, історію, культуру рідного краю. Запрошуємо відвідувачів до музейних мандрів Черкащиною, яка має чимало місць, пов’язаних з відомими людьми, що тут народились, жили, приїздили та почути їх любовні історії, зазирнувши у шпаринку часу.

Екскурсію проводить завідувач відділу Чиж Л.С. з дотриманням усіх протиепідеміологічних рекомендацій. Довідки за телефоном: 0970983676.

13:00  – Майстер-клас з виготовлення листівки-шейкер до Дня закоханих

Немає кращого подарунку, ніж подарунок, створений своїми руками. Тож запрошуємо разом з нами створити чудову валентинку-шейкер. Таким подарунком ви здивуєте і порадуєте своїх рідних!

Майстер-клас проводить науковий співробітник музею Маршаленко І.О. з дотриманням усіх протиепідеміологічних рекомендацій. Для запису телефонуйте: 0970983676.

14:00  – Майстер-клас « Серце з фоамірану» на День Святого Валентина

Здивуйте своїх коханих чудовим романтичним подарунком у День Святого Валентина. Одним з нових цікавих придбань став виробний матеріал фоаміран, який підкорив весь світ. Як виявилося, з нього можна робити різні вироби, квіти і навіть ляльок. На майстер-класі ми спробуємо своїми руками змайструвати сердечка-подарунки з нової сировини.

Майстер-клас проводить науковий співробітник музею Гребініченко М.В. з дотриманням усіх протиепідеміологічних рекомендацій. Довідки за телефоном: 0970983676.

15:00  –  Еволюція кохання 18+

Одним з найцікавіших заходів для Вас стане авторська екскурсія «Еволюція кохання», що відбувається у музею лише раз на рік з нагоди свята усіх закоханих. Не згайте можливості відвідати!

Екскурсію проводить завідувач сектору археології краю Сиволап Л.Г. з дотриманням усіх протиепідеміологічних рекомендацій.Довідки за телефоном: 0970983676.