Кілька років триває протистояння жителів міста Золотоноша, що на Черкащині, та Товариства з обмеженою відповідальністю «М’ясопромторг», що займається виробництвом м’яса свійської птиці з порушенням вимог природоохоронного законодавства, забруднюючи земельні ресурси та атмосферне повітря. Реагуючи на скарги і звернення громадян, Державна екологічна інспекція Центрального округу проводила планові та позапланові перевірки підприємства, повідомляється на офіційній сторінці відомства у “Фейсбук”.

За виявлені порушення відповідальні посадові особи підприємства притягувались до адміністративної відповідальності. Неодноразово видавались приписи на усунення виявлених порушень. За виявлене забруднення земельної ділянки стічними водами ТОВ «М’ясопромторг» обраховані збитки, завдані довкіллю, на суму понад 109 тисяч гривень. За матеріалами, переданими Держекоінспекцією Центрального округу до Золотоніської окружної прокуратури, подано позов на стягнення вищезазначеної суми в інтересах держави в особі інспекції та Золотоніської міської ради.

У 2020 році Державна екологічна інспекція встановила факт здійснення ТОВ «М’ясопромторг» викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності дозволу на викиди. Матеріали перевірки були скеровані до Черкаського окружного адміністративного суду. 17 серпня 2021 року Черкаський окружний адміністративний суд виніс рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності підприємства – до усунення усіх порушень природоохоронного законодавства в його діяльності.