Забезпечити високовартісним діагностичним обладнанням єдиної в області лікарню швидкої медичної допомоги – КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» ЧМР просять містяни. Відповідну петицію було зареєстровано на офіційному сайті Черкаської міської ради.

“Щороку в нашій лікарні отримують невідкладну допомогу близько 20 тис. пацієнтів, проводиться до 7 000 оперативних втручань. Лікарня працює в цілодобовому режимі 7 днів на тиждень. Тут надається медична допомога як жителям міста, так і мешканцям області. Від швидкості та якості обстеження пацієнтів залежить їх життя.

Найближчим часом наша лікарня стане лікарнею інтенсивного лікуання (відповідно до медичної реформи – Черкаський госпітальний округ) та обслуговуватиме окрім м. Черкаси ще й жителів ближніх районів Черкаської області – навантаження на наш заклад істотно збільшиться. Відповідно до вимог МОЗ України – лікарня інтенсивного лікуання повинна мати конкретний перелік обладнання для обстеження та лікування всіх невідкладних станів (в тому числі АНГІОГРАФ для проведення КТ-Ангіографії). ” – йдеться у петиції.

Зазначимо, що аналогічну петицію містяни вже підтримали минулого року, але через велику вартість обладнання у придбанні було відмовлено.