Відтепер ПАТ «Черкасиобленерго» та дочірнє підприємство «Нафтогаз Біоенергія» НАК «Нафтогаз України» співпрацюватимуть над розвитком альтернативних джерел електричної енергії. Відповідний Меморандум про напрями співробітництва напередодні підписали представники обох компаній.

За словами очільників підприємств, така співпраця здійснить вагомий внесок у розвиток та поширення відновлювальних джерел енергії в Черкаській області. Крім того, дасть змогу значно зменшити викиди парникових газів та збільшити обсяг використання відновлюваних джерел енергії.

В рамках Меморандуму на Черкащині планується будівництво наземних вітрових електростанцій орієнтовною встановленою потужністю до 160 МВт.

blank

Так, в.о. генерального директора ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Яненко зауважив, що зі свого боку оператор системи розподілу готовий сприяти розвиткові таких проєктів будівництва, адже це значно підсилить можливості енергосистеми.

blank

– Внаслідок суттєвих пошкоджень енергетичної інфраструктури енергосистеми України, вкрай актуальним є не лише відновлення та підтримка традиційної енергетики, а й розвиток альтернативної. Станом на сьогоні видачу електричної енергії в мережі ПАТ «Черкасиобленерго» здійснюють сонячні електростанції, гідроелектростанції, біогазові, теплові та когенераційні установки. На різних стадіях будівництва та проектування перебувають і інші енергетичні об’єкти. Тобто ми активно над цим працюємо. Переконаний, що співробітництво з НАК «Нафтогаз України» дасть свої позитивні результати,- зазначив в.о. генерального директора ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Яненко.

Надалі сторони проводитимуть переговори, ділитимуться досвідом, знаннями, необхідною інформацією та документами з метою реалізації основної ідеї – Черкащина має бути забезпечена не лише джерелами традиційної енергетики, а й альтернативної, аби підтримати енергосистему і постачати якісну та безперебійну електроенергію споживачам.