КП «Черкасиводоканал» разом зі студентами кафедри дизайну ЧДТУ організували креативну акцію із розпису люків «У прекрасному місті – і люки прекрасні». Біля РАЦСу, 17-ї школи, податкової, поблизу фонтану за обладміністрацією та на шляху до дитячого парку художники вже намалювали 10 оригінальних «вуличних картин». Тут і фантастичні герої, і мультиплікаційні персонажі, і патріотичні квіткові композиції. Про це інформує пресслужба КП «Черкасиводоканал».

«Ідея креативно прикрасити люки виникла у колективу водоканала ще минулої осені. Втілити її у життя із радістю погодилися студенти ЧДТУ, щиро дякуємо ректору ЧДТУ Олегу Григору, що відгукнулися на таку співпрацю. Вони створили з півсотні креативних ескізів, ми провели голосування на водоканалі, і наші працівники обрали найкращі малюнки. Далі за спонсорські кошти ми закупили фарби і почали створювати красу: близько тижня малювали на люках: і студенти кафедри дизайну ЧДТУ, і наші художники з водоканалу. Все це ми робимо для того, щоб додати фарб у життя черкащан, хочеться зарядити позитивом, якого нині так мало. До речі, якщо хтось хоче підтримати і продовжити нашу акцію – звертайтеся до нас на водоканал, ми проведемо обстеження люку, дамо вам дозвіл для цього розпису, порадимо, які фарби і технології краще використовувати. Зробимо наше місто ще кращим разом!» – закликає Іван Сухарьков, директор КП «Черкасиводоканал».

10 люків 12 митців розписували близько тижня. Спочатку їх обробили грунтовкою. Для самого розпису використовували спеціальні водостійкі фарби. Далі малюнки ще планують закріпити лаком, щоб трималися якомога довше. Ще два малюнки з’являться по Хрещатику вже найближчим часом.

blank

«На кафедрі дизайну є така дисципліна, як «стріт-арт». І ця акція – прекрасна можливість для наших студентів попрактикуватися у ній. Взагалі, ідея дуже цікава, ми вперше малювали на люках, було нелегко, але всім студентам дуже сподобалося, малювали із таким натхненням і завзяттям, наче це картини. Малюнки вийшли дуже яскравими і колоритними. Під час роботи до нас постійно підходили черкасці, дякували за таку красу. А діти весь час намагалися допомогти нашим студентам щось домалювати на люках. Приємно, що наша команда, разом із водоканалом, змогли додати позитиву і краси місту – у цей складний час для країни», – додає Іван Суржиков, старший викладач кафедри дизайну ЧДТУ.

Восени минулого року КП «Черкасиводоканал» підписав договір про співпрацю із ЧДТУ, в рамках якого між установами проходять не лише творчі акції, а й обмін досвідом, підготовка і пошук кадрів, розробка наукових проєктів та впровадження в життя стартапів.

blank

blank

blank

blank