Спеціальний костюм для тренувань і змагань вартістю понад 60 тисяч гривень придбали для потреб секції з кульової стрільби в Черкасах. Днями обладунки одній із вихованок передав заступник міського голови Юрій Ботнар. Він подякував платникам податків за придбаний костюм чеського виробництва. Востаннє подібне спорядження їм купували понад десять років тому.

– Для свободівської команди розвиток спорту і фізичної культури залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності, – коментує він. – Крок за кроком ми оновлюємо спортивну інфраструктуру та закуповуємо сучасний інвентар для тренувань. Спортивна столиця, на яку ми прагнемо перетворити Черкаси, неможлива без нашої спортивної спільноти та перемог наших чемпіонів. Утім, ці перемоги мають бути зумовлені не лише талантом і любов’ю до спорту, а й необхідними умовами. Створювати їх і надалі – одне з наших основних завдань.

Як розповіла тренер із кульової стрільби Наталія Чепурна, костюм має деякі особливості. Насамперед, аби спортсмен, який під час тренувань може перебувати близько трьох годин в статичному положенні, відчував себе комфортно та безпечно.

– У нашому виді спорту екіпіровка й технічне забезпечення мають дуже велике значення, – говорить жінка. – Специфіка цього костюму в тому, що він виготовлений із матеріалу, що не втрачає свої властивості з часом. Упродовж перших трьох місяців відбувається втрата жорсткості костюму близько 20-30 відсотків, далі він тримає свою форму.

Стрілецький костюм презентували 15-річній вихованці. Нині вона майстер спорту України зі стрільби кульової. Тож тепер, сподіваються посадовець та тренери, з допомогою нової екіпіровки вона досягатиме ще вищих результатів.

Під час візиту до стрілецького тиру, що розміщений у ЗОШ №26, Юрій Ботнар поспілкувався з тренерським складом і обговорив нагальні потреби секції.