Міська рада не підтримала ініціативу зупинити в місті фінансування всіх робіт і послуг, не пов’язаних з боротьбою з коронавірусом. Натомість депутати дали два тижні департаментам на подання пропозицій щодо скорочення фінансування, пише “18000”.

Депутат Олексій Романов запропонував зупинити проплати об’єктів соціально-економічного розвитку, які зараз не є стратегічними і не підпадають під боротьбу з пандемією.

– Ми призупиняємо роботи з благоустрою території, роботи зараз відбуваються із порушеннями санітарних норм, – сказав Романов. Він додав, що на сьогодні в резервному фонді бюджету недостатньо коштів на випадок пандемії у Черкасах.

Відповідне доручення департаментам підтримали лише 13 депутатів. Рішення не було прийнято.

– Таке рішення усугубить економічну ситуацію, яка є в місті. Це не те, що популізм, це злочинство, – відреагував депутат Роман Діскант.

За його словами, варто проаналізувати і переглянути бюджет, визначити пріоритети у зв’язку із коронавірусом, і лише після цього щось ухвалювати. Депутати дали два тижні департаментам міськради на надання пропозицій щодо скорочення фінансування.

Таку ініціативу підтримали 23 народні обранці.

Нагадаємо, 15 березня під час власного звернення міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив про те, що місто зупиняє будь-які платежі та видатки на роботи, не пов’язані з боротьбою із коронавірусом та закупівлею необхідного обладнання та медикаментів.