На Черкащині функціонують близько двох сотень пунктів незламності. 35 із них розгорнули рятувальники. Зазвичай люди приходять, аби зігрітися та підзарядити свої гаджети, та були й неординарні випадки, розповіла Суспільному речниця Головного управління ДСНС області Ксенія Крутоус.

Черкащанка Оксана Швед розповіла, що прийшла до пункту незламності, коли в місті Черкаси зникло світло.

“Прийшла, тут було відчинено, люди заряджають телефони, тому поставила і свій на підзарядку. Дуже добре, що є такі пункти, тут тепло, можна чаю випити”, — пояснила Оксана.

Черкасець Володимир зайшов до пункту незламності випити гарячого, аби зігрітися та перепочити:

“Сказали, що можна. Це мені нещодавно донька порадила”.

Найбільший наплив людей відбувається під час тривалого відключення електроенергії, розповів рятувальник Андрій Дулгеров. За його словами, зазвичай приходять, аби зарядити свої ґаджети та попрацювати.

“Не зважаючи на те, що в нашому пункті незламності обмежена кількість розеток і сидячих місць, люди, які приходять, поводяться чемно, з повагою до старших та одне до одного”, — прокоментував рятувальник.

У пункті незламності можна зарядити гаджети та попрацювати. Суспільне Черкаси

За час функціонування пунктів незламності були й незвичайні випадки, повідомила речниця Головного управління ДСНС області Ксенія Крутоус:

“Наприклад, із бабусею, яка за певних життєвих обставин потрапила до нас, і поки вирішувалося питання із тимчасовим місцем її проживання, рятувальники дізналися, що цього дня в неї день народження. Тому, аби якось її розрадити, підняти настрій, вирішили її привітати із 70-річчям, зробити подарунок – солодощі й теплі речі”, — розповіла речниця.

За словами Ксенії Крутоус, не лишили без уваги й наймолодших: облаштували дитячу зону:

“У нас на День святого Миколая спільно з товариством Червоного Хреста виникла така ідея. Дітей, які приходять з батьками, привітати, зробити солодкі подарунки, подарувати м’які іграшки, щоб якось підняти настрій в цей нелегкий час”.

Всього в області діють 26 стаціонарних і дев’ять мобільних пунктів незламності. Скористатися послугами в них можна до комендантської години. У разі масованих обстрілів, вони працюють цілодобово. У кожному вказано, де знаходяться найближчі укриття.