Опалювальний сезон у Смілі розпочався вчасно. Окрім грошей з держбюджету, підприємству-теплопостачальнику кошти також спрямували Смілянська міська рада та обласна державна адміністрація. Про це в коментарі 18000 повідомив голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко.

– Запуск котелень “Смілатеплокомуненерго” розпочався із 28 жовтня. Школи, садочки, лікувальні установи, будинки вже із теплом, роботи по запуску та подачі теплоносія продовжуються. Кабмін спрямував області безповоротні 15,5 млн грн. Розпорядженням ОДА визначено порядок перерахування коштів із держбюджету до “Смілатеплокомуненерго”. Окрім цього, розпорядженням ОДА виділяємо кошти із резервного фонду обласного бюджету в сумі 600 тисяч гривень. Смілянська міськрада ухвалила програму фінансової підтримки підприємства і з бюджету виділила 7,8 мільйона гривень на погашення заборгованості “Смілатеплокомуненерго” перед газопостачальними компаніями, – пояснив Шевченко.

Нагадаємо, у жовтні Кабінет міністрів виділив 15,5 мільйонів гривень для запобігання надзвичайної ситуації із опалювальним сезоном в Смілі. Ігор Шевченко тоді пояснив, що фінансова підтримка комунального підприємства «Смілатеплокомуненерго» допоможе розрахуватися із боргами перед «Черкасигазом» та НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, торік опалювальний сезон в Смілі вкотре не розпочався вчасно. Після того, як в листопаді в ситуацію особисто втрутився Президент, опалення таки з’явилося в домівках смілян.