52 нагороди різного ґатунку завоювали представники інваспорту області від початку року. Загалом 25 учасників збірної України від Черкащини взяли участь у 24 національних змаганнях. Такі проміжні результати за перше півріччя оприлюднили в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА.

Також представники Черкащини приймали участь в 11 міжнародних змаганнях. Також у фіналі Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе», що відбувся на Одещині, 14 спортсменів вибороли 13 нагород з плавання та легкої атлетики.

За словами начальника профільного управління Максима Зеленського, на Чемпіонаті світу з фехтування на візках Артем Манько виборов бронзову медаль з фехтування на шпагах. На кубку світу з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Денисенко посів ІІ місце у командному заліку. На кубку світу з веслування академічного серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (Польща) Максим Жук посів ІІ місце.

Максим Коваль виборов «золото» у штовханні ядра на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні (Туреччина) серед спортсменів з вадами фізичного та розумового розвитку. Владислав Єпіфанов виборов золоту медаль на чемпіонаті Європи з параканое (Польща). Віктор Пустовіт став чемпіоном Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху (Греція).

Зі слів начальника центру Юрія Горященка, проводиться робота з подальшого залучення інвалідів до занять фізичною культурою та ведеться підготовка провідних спортсменів до їх вдалого виступу на національних та міжнародних змаганннях.