Директорка Черкаського палацу молоді Олена Петрова в соціальній мережі “Фейсбук” доволі різко висловилась щодо батьків, які називають дітей екзотичними іменами. Утім, жінка зауважує, що обговорювала цю тему, як приватна особа і не збиралася нікого ображати.

Як повідомляє “Прочерк”, посадовиця називає таких батьків «Ублюдками» і «довбо*обами», яким «треба випендритись».

– Аврора, Вілена, Даяна, Єсенія, Іоанна, Каталея, Квітослава, Муніса, Флорентіна, Юна; Аліхан, Гурген, Джастін, Евін, Єфимій, Ладослав, Міларал, Оскар, Фелікс, Яромир – цю хе*ню іменами назвати не можна, безглузде поєднання літер, – пише очільниця закладу культури.

Скріншот обговорення, який спричинив скандал

У відповідь на зауваження, що «для когось і наші імена – безглуздий набір звуків» пані Олена висловила переконання, що «наші імена – то слов’янська класика, а довбо*обам треба повипендрюватись».

– Ну і плюс на кожному рівні в Україні є свій прошарок суспільства, що здає її інтереси. Батьки-уб**дки називають дітей закордонними іменами, замість того, щоб підтримувати наше», – з сумом відзначила Олена Григорівна.

Також вона зауважила, що «бути людиною з традиційною орієнтацією і класичним ім’ям стає паранормальним явищем».

blank

Фото посадовиці з мережі “Фейсбук”

У відповідь на повідомлення в ЗМІ “Про все” попросило прокоментувати ситуацію саму посадовицю. Жінка переконує, що висловлювалась, як приватна особа.

– Я – патріот і мені дуже подобаються українські та слов’янські імена. Тому я за те, щоб дітей називали нашими іменами, а не закордонними. Бо все починається з малого – дітей назвали іншомовним ім’ям, за кордон послали вчитися, закордон поїхали відпочивати. Треба спочатку підтримувати наше, бо з цього починається Україна. Маю двох дітей, імена яких не закордонні, – коментує Олена Петрова. – Щодо коментарів у соцмережі, його я писала як приватна особа, а не як посадова. Якщо когось образила, прошу вибачення. Абсолютно не мала цього на меті.

Утім, цікаво, що, наприклад, імена Яромир та Квітослава, які потрапили в “немилість” до Петрової, – то якраз і є чиста “слов’янська класика”. Бо її власне ім’я “Елена”, тобто Олена, – старогрецького походження.