Готуючи “Наш календар”, ніколи не зауважував на подіях вихідного дня. До 1967-го – єдиного, адже аж на 50-річчя революції таким стала і субота. Бо й справді, що такого цікавого могло відбуватися, наприклад, посеред літа 1961-го у 90-тисячному містечку, в якому “районне” все ще переважало над “обласним”? Три парки, три кінотеатри… Але ж ще три стадіони, музей, 14 профспілкових клубів, 17 бібліотек, водно-спортивна станція. Ціла “курортна автономія” Соснівка з відповідною інфраструктурою! Плюс 170 великих і малих магазинів та крамничок. А новий Центральний універмаг? Теж “дозвілля”, аякже. Розповів чергову цікавинку із життя старих Черкас краєзнавець Борис Юхно.

І схоже, що нудьгувати містянам не доводилося. 16 липня 1961 року…

“Приходьте сьогодні на Дніпро. О 10 годині ранку на водній станції морського клубу буде дано старт шлюпочного переходу Черкаси – Червона Слобода. В цей же час відчалять звідси шверботи до села Леськи.

blank

А на водній станції ДСТ “Авангард” відбудуться змагання на першість республіки по греблі та водному поло. Черкаська водна пристань організовує екскурсії до Канева.

На стадіоні імені Ленінського комсомолу відбудуться фінальні зустрічі на Кубок області з футболу, в яких візьмуть участь команди “Спартак” (Умань), “Шахтар” (Ватутіно), “Локомотив” (Золотоноша), “Авангард” (Сміла).

В Комсомольському парку (сучасний сквер імені Богдана Хмельницького, – прим.) влаштовується вечір-зустріч трудящих з учасниками поїздки в Польщу. З розповіддю про свої враження від перебування в Народній Республіці Польщі виступлять товариші Червінський, Александрук, Діденко та інші.

blank

В парку 1 Травня з концертом виступить симфонічний оркестр Запорізької філармонії. В кіноконцертному залі (майбутня обласна філармонія, – прим.) – естрадний оркестр Сталінської філармонії.

Сьогодні в клубах демонструються такі кінофільми: заводу штучного волокна – “Чисте небо”; мебльового комбінату – “Стрибок на зорі”; Будинку офіцерів – “Твої друзі”; залізничників – “Квітка на снігу”; тютюнової фабрики – “Бешкетні повороти”; машинобудівників – “Альошчине кохання”; рафінадників – “На початку віку”.

blank