За основним місцем роботи, та й, без сумніву, за покликанням, Валентин Миколайович Галушко – аграрій. Працює  директором Валявської філії ТОВ «НВФ «Урожай» у  Городищенському районі. Керувати потужним сільгосппідприємством – справа нелегка й клопітна. Та ще й у цей непростий для економіки час. Проте, відчуваючи підтримку  такого потужного й сучасного лідера аграрної галузі як «Урожай», робота у Валентина Петровича ладиться і приносить задоволення. Допомагає й досвід, знання, внутрішня дисципліна, любов до села. Мотивує відповідальність і перед керівництвом товариства, і насамперед перед людьми. Звідси – і показники  роботи  філії, і авторитет та повага. Щодо громадської роботи, то тут мотивує попри власний світогляд  і  статус депутата обласної ради від ВО «ЧЕРКАЩАНИ». А представляє він в обласній раді інтереси громад відразу двох районів -– Корсунь – Шевченківського та Городищенського.

    Валентин Миколайович – член постійної комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини, також входить до  складу   комісії з конкурсного відбору проектів екологічного напрямку. Та все ж перевагу надає живому спілкуванню з виборцями. Його Громадську приймальню в  Городищі по  вулиці Миру, 87 та в Корсунь-Шевченківському  по вулиці Героїв Майдану, 11   люди знають добре. Не тільки знають, а й часто звертаються  з різних питань,Так, у2018 році до громадських приймалень звернулося 2245 людей з різних питань. Щомісячно  запрошують депутата облради жителі різних сіл безпосередньо в свої населені пункти, аби на місцях обговорити наболілі питання, почути практичні поради, висловити побажання з найбільш актуальних питань, де потрібне втручання депутата.

У результаті такого  спілкування і народжуються запити та звернення до владців, установ та організацій, контролюючих органів.  Зокрема, Валентином Миколайовичем  підготовлено  звернення щодо незадовільного експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Черкаській області, вирішення проблеми  з несанкціонованими сміттєзвалищами та безгосподарністю  відходів, виконання обласної програми «Шкільний автобус» на 2016 – 2020 роки,  забезпечення пільгового перевезення громадян  на міжміських автобусних маршрутах загального користування за рахунок виділення коштів з місцевих бюджетів, упровадження реформи децентралізації, залучення коштів з обласного бюджету на розвиток Корсунського та Городищенського районів тощо.

Як депутат облради, Валентин Галушко опікується також розвитком інфраструктури населених пунктів , станом освіти , медицини тощо. Так, за сприяння Валентина Миколайович  та  Благодійного фонду «Урожай-громаді»  було залучено низку   лікарів обласного кардіоцентру  (кардіолог, офтальмолог) для  безкоштовного обстеження жителів сіл Валява, Воронівка,  Хлистунівка, В’язівок. Ним залучено кошти на реконструкцію каналізаційної мережі у Городищі , у смт Вільшана –на реконструкцію селищного центру дозвілля та культури , а також для придбання 3 шкільних автобусів, облаштування кабінетів, комп’ютерів. Валентина Миколайовича і сьогодні згадують ,і мабуть, ще довго згадуватимуть та дякуватимуть у Вільшанському КП «Водогін» за допомогу у придбанні двигуна, у Хлистунівці –за побудований дитмайданчик, проведення інтернету в клубі, заміну вікон у тренажерному залі, у В’язівській  ЗОШ- за придбання інтерактивної дошки. Кошти, залучені ним на лікування, допомогли врятувати життя не одній людині.