Депутати Черкаської обласної ради не підтримали Обласну соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на період до 2021 року. За неї проголосували лише 9 обранців, пише “Вичерпно“.

Нагадаємо, ця програма вже давно була обговорена в усіх спеціальних комісіях, однак вона викликала значний резонанс в суспільстві, оскільки низка депутатів побачила у цій програмі загрозу впровадження в подальшому в Україні одностатевих шлюбів.

– Дана програма пройшла обговорення в комісіях, мала дискусії в суспільстві, але вона не стосується ознак статі, а лише рівних можливостей для чоловіків і жінок, зокрема вихід чоловіків до декретної відпустки, забезпечення жіночим екіпіруванням в армії, це дозволить жінці стати полковником, а чоловікам працювати в яслах. Ця програма зовсім не стосується одностатевих шлюбів і тому подібного, — прокоментував начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Максим Зеленський.

На думку низки депутатів, ця Програма не потрібна, оскільки рівність прав чоловіків і жінок забезпечена іншими законами України.

– Рівні права чоловічків і жінок вже закріплені в Конституції України. Тому питання рівність прав чоловіків і жінок вже очевидне, на мою думку, більшість взагалі не вважає, що є дискримінація за статтю. Наприклад, в обласній раді і адміністрації працюють переважно жінки, є жінки на керівних посадах в комунальних підприємствах. Під виглядом боротьби за рівні права чоловіків і жінок, нам намагаються підсунути таке поняття таке як гендер, тобто це те, чим себе почуває людина, — відзначила депутатка Оксана Ковбоша.

– Я виступаю від імені Ради черкаських релігійних громад. Ми всі стоїмо на тому, щоб забезпечити рівні права чоловіків і жінок. Нам щось намагаються накинути, що когось штучно дискримінують. Саме слово гендер було давно викривлене. У слові гендер мається на увазі статевий спосіб вираження. Не треба голосувати за те, що ми маємо, — висловив свою думку отець Юліан.