За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено жителя Золотоніщини за вчинення розбою, спрямованого на заволодіння чужим майном з погрозою застосування насильства в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України). Інформує пресслужба обласної прокуратури.

Доведено, що раніше неодноразово судимий 27-річний чоловік у квітні 2022 року, поблизу автодороги між населеними пунктами Золотоніського району, напав з ножем на 16-річного юнака. Заволодів особистими речами хлопця, зокрема спортивним рюкзаком, у якому знаходилась акустична колонка. Після чого з місця скоєння злочину втік, однак у подальшому був затриманий працівниками поліції.

Вироком суду першої інстанції зловмисника визнано винним  у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, сторона захисту оскаржила його до суду апеляційної інстанції. Проте суд визнав їхні доводи безпідставними.

 Апеляційна скарга сторони захисту залишена без задоволення. Вирок суду набрав законної сили.