Вже цієї неділі, 22-го листопада, відбудуться вибори міських голів у Дніпрі, Нікополі, Миколаєві, Слов’янську, Дрогобичі, Ужгороді, Броварах, Бердянську, Полтаві, Львові, Рівному та Черкасах. Політична боротьба набирає обертів. У другому турі за голоси черкасців позмагаються чинний мер Анатолій Бондаренко від партії «За майбутнє!» та Віктор Євпак від партії «Голос». Проте, після першого туру деякі політичні сили, які в парламенті позиціонують себе як непримиренні суперники, об’єдналися у Черкасах заради реалізації «вигідних» проектів. Саме на Віктора Євпака у другому турі поставили і “Європейська солідарність”, і  “Слуги народу”, пише “Про все”.

Така “антимерська коаліція”, звісно, може бути відповіддю меру Бондаренку за непокору і чинному, і колишньому президенту України.

Як відомо, у 2019 році Анатолій Бондаренко отримав негативну реакцію від Порошенка у вигляді кримінальних справ та перевірок за заборону розміщувати у Черкасах передвиборчу рекламу п’ятого президента із зображенням Путіна.

А вже у 2020 році міський голова Черкас не пішов на поступки і всупереч бажанню Офісу Президента, виступив за послаблення карантинних обмежень у місті на прохання місцевого бізнесу та громади.

Зі слів Анатолія Васильовича, однією з причин такого “об’єднання” є й те, що на території міста Черкаси, всупереч законодавчим нормам, дехто планує побудувати завод з переробки небезпечних хімічних відходів під маскою «екологічної реформи». Головним провідником цієї ідеї був Віталій Ільченко, представник «Слуги народу», який навіть взяв участь у виборах міського голови. Але безрезультатно. Після цього “фронтмен” провладної політсили виступив на підтримку Віктора Євпака.

Сам же Віктор, який позиціонує себе як “IT-підприємець та християнин з нульовою толерантністю до корупції”, від такої підтримки не відмовився. Чи доведеться опонентам Бондаренка після виборів віддячувати повним сприянням у реалізації проекту будівництва заводу – питання часу.

Похитнулась репутація Віктора Євпака, як чесного підприємця, і з інших причин. Причиною тому стала інформація у ЗМІ про схеми з мінімізації податків від його бізнесу, через що місто недоотримує кошти в бюджет.

Так, кандидат від «Голосу» робить ставку на рекламну кампанію у мережі “Фейсбук”. Політик записує відео, у яких розповідає про екологію, про брудне повітря, про те, що в місті все робиться за податки, які він, фактично сплачує на окремих умовах. Свою кандидатуру пан Євпак рекламує за чималі кошти. Скажімо, з кінця серпня до середини листопада на рекламу у соціальній мережі «Фейсбук» він витратив 8,6 тисяч доларів.

Для порівняння, Анатолій Бондаренко за той же період на рекламу у соцмережі витратив 4 тисячі доларів, що удвічі менше.

Бюджети самих партій, представники яких змагатимуться за крісло мера, теж удвічі різняться. «Голос» на Фейсбук за той же період витратив 287 535 доларів, а «За Майбутнє!» – 173 051 доларів.

Що працює краще – діджитал чи результати роботи, ми дізнаємось вже цієї неділі.

* Політична реклама