347 мегават – такий мінімальний ліміт споживання для Черкащини, щоб залишатися на “зеленому” графіку постачання електроенергії. Звісно, це лише 70 % потреби області за нинішніх погодних умов, однак достатньо для більш-менш нормального функціонування бізнесу та забезпечення першочергових потреб населення, повідомив на пресконференції голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” Олег Самчук.

“У нормальному режимі в осінній період область споживає 450 мегават, коли ж надворі морози – близько 500 мегават. Тому нині ми беремо ліміт у межах 70% нашої потреби. Такий ліміт споживання достатній для області, щоб ми перебували в “зеленому” графіку. Також це дозволить працювати котельням, аби в будинках зберігалася температура повітря в межах 18 градусів Цельсія”, – наголосив Олег Самчук.

Мінімальний ліміт споживання в 347 мегават потужності було запропоновано під час комісії ТЕБ та НС за участі енергетиків, представників об’єктів критичної інфраструктури та військової адміністрації. Нині рішення про ліміт споживання оформлюється й пропозиції будуть направлені до “Укренерго”.