Плантацію новорічних ялинок створили лісівники цієї осені на території Руськополянського лісництва Черкаського лісгоспу. На площі 3,1 га висадили понад п’ятнадцять тисяч сіянців сосни кримської, вирощених у власному лісорозсаднику, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Садіння проводили за допомогою лісопосадкової машини. Адже в такий спосіб приживлюваність буде практично стовідсоткова, стверджують лісівники.

Для того, аби щороку забезпечувати попит населення новорічними деревцями, лісівникам необхідно постійно закладати нові плантації новорічних ялинок. Цей процес безперервний, а ще досить тривалий та клопіткий, адже висаджені цього року сіянці сосни кримської стануть ялинками для реалізації щонайменше через п’ять років. Так, приміром, навесні наступного року черкаські лісівники планують створити плантації новорічних ялинок сосни кримської на площі понад 5 га – посадкового матеріалу для цього вдосталь.

– Ми вирішили вирощувати до новорічних свят в більшому обсязі сосну кримську, – зазначає головний лісничий Черкаського лісгоспу Олександр Сидоренко. – Темно-зелена довга хвоя та пишність гілок надають такій зеленій красуні презентабельний вигляд, а відтак вона користується чималим попитом серед покупців.

Окрім того, навесні цього року у Дубіївському лісництві було створено плантацію новорічних ялинок сосни звичайної на площі 0,45 га та у Білозірському лісництві – на площі 0,34 га.

Загалом у Черкаському лісгоспі цього року до новорічно-різдвяних свят готові реалізувати близько трьох тисяч новорічних красунь – це й сосни, і ялини, вирощені лісівниками на спеціальних плантаціях.