14 червня оприлюднили ухвалу Господарського суду Черкаської області у справі за позовом НАК «Нафтогаз України» щодо переведення боргу приватного товариства «Сміла Енергоінвест» на комунальне теплопостачальне підприємство Сміли у повному обсязі, повідомляє “Антена”.

Заява мотивована тим, що 26 грудня минулого року між Товариством «Сміла Енергоінвест» та комунальним підприємством «Смілакомунтеплоенерго» було укладено договір про переведення боргу №14/3523/18. За умовами цього договору до нового боржника переходять обов’язки первісного боржника, тобто приватного товариства «Сміла Енергоінвест», щодо сплати суми боргу у розмірі 14-ти з половиною мільйона гривень, а також штрафних санкцій, інфляційних втрат та відсотків, пов’язаних з невиконанням або неналежним виконанням первісним боржником своїх зобов’язань за договором купівлі-продажу природного газу, загальна сума яких становить ще близько 20 мільйонів. Суд задовольнив заяву Національної компанії в повному обсязі. Таким чином, борг КП лише перед НАКом склав понад 33 з половиною мільйона.

Примітно, що при цьому представник боржника у судове засідання взагалі не з’явився. Тож захищати інтереси Сміли у Господарському суді Черкаської області було нікому.

Ухвала Господарського суду набрала законної сили з моменту її оголошення 6 червня.