“Доля мінного тральщика “Черкаси” – це вже частина новітньої героїчної історії. Дуже важливо, щоб ми знали й показали наступним поколінням те, що насправді відбулося і в який спосіб, аби нам не довелося цей урок вивчати іще раз”, – розповів журналістам “Волинських новин” Хливнюк.

– Звісно, ніякої ворожнечі чи міжнаціональної ненависті фільм не пропагує і не має, але знати, що злочин був, і те, хто злочинець, дуже важливо. Це дуже важлива стрічка. Ми маємо швидкий інформаційний потік і сильну роботу ворожої пропаганди, яка наказує нам забути, не знати того, що відбулося. Зараз, маючи реванш у країні, політика капітуляції, на жаль, буде спонукати маси до того, щоб забути те, що відбулося і як саме.

Під час пресконференції з журналістами Андрій Хливнюк розповів, які б пісні радив послухати тим, хто вперше ознайомлюється з гуртом “Бумбокс”.

– Забудьте про все, що було раніше, і просто послухайте «Таємний код: Рубікон», а вже потім, якщо захочете, послухайте пісню «Піддубний Микола?» Вона весела і ми її майже не граємо. Все залежить від того, чи ви аудіофіл. Якщо так, то можна послухати новіші записи. Якщо любите грув, драйв або українську лірику, український рок і хіп-хоп, то можна послухати класичні бумбоксівські платівки на кшталт «Трійки», «Family бізнесу» або «Меломанії», – прокоментував фронтмен.

Альбом «Family бізнес» був для гурту значущим по звуку. Усі опиралися на хіп-хоп 90-х, суміш фанку, акустичних інструментів і трушного хіп-хопу.

– Також радив би послухати «Наодинці» або «Рожеві сиропи» – це пісні для того, щоб зрозуміти настрій. А потім, звісно, слухайте «Болєльщика» й іншу класну, добру, веселу музику.

– Чи приїде «Бумбокс» із концертом в Росію, коли закінчиться війна?

– Звернуся до наших дорогих сусідів. Для нас Росія – це не Путлер, не ті, хто виконує його накази, не ті, хто вірить у його пропаганду і йде «рятувати» світ за гроші й помирає, удобрюючи нашу землю. Дякуємо нашій армії за те, що вона перетворює всіх цих не дуже розумних чи навпаки дуже розумних, але імперіалістично налаштованих, злих людей, які не поважають нашу країну, на перегній.

За словами Андрія, Росія – це його друзі, які залишилися там, із якими він спілкується через інтернет попри все.

– Ви маєте розуміти, що незалежно від того, хто й до кого приїде, уже сталася незворотна моторошна помилка під назвою воєнна агресія. І цю воєнну агресію вчинив режим Путіна. Ми не забрали жодного сантиметра вашої землі… Є міжнародні норми і закони, які потрібно виконувати, є рамки, в яких ми живемо, – прокоментував Андрій Хливнюк.

Співак зазначив, що не важливо, хто й коли до кого приїде. Колись, за його словами, можливо, через 100-200 років, музиканти нових поколінь знову будуть їздити з гастролями.

– Ми нікуди одне від одного не втечемо, але муситимемо провести дуже серйозну роботу над помилками після того, як закінчиться війна, як у Шекспіра: «Коли ще стрінемося ми під зливу, блискавки й громи? Коли в бою якась одна здолає іншу сторона».