Початок травня презентував дуже великі погодні надії. Потужна хвиля середземноморського тепла захлеснула Черкащину і стовпчики термометрів впевнено перетнули через +20º, а середньодобова +16..+17º відповідала літньому режиму погоди. Проте, на Черкащину знову проникло холодне повітря і адвекція холоду порушила природний добовий хід температури, тому вдень не вище +14º..+15º. Таке похолодання неприємне, до того ж дискомфорту додає поривчастий вітер. Інформує головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.

Так 6 травня невеликі дощі, подекуди грози. Найближча ніч буде теплою +6..+11º, вдень +14..+19º.

7 травня ввечері до нашого регіону наблизяться атмосферні фронти чергового атлантичного циклону, які буквально «зависнуть» над Черкащиною. Тому, ввечері 7 травня та 8 травня, на День пам’яті та примирення, часом дощ, місцями гроза. Температура вночі +3..+8, вдень +10..+15º.

На покращення погоди можна розраховувати у неділю 9 травня. Але в ніч на 9 та 10 травня існує висока ймовірність заморозків на поверхні ґрунту.

За попередніми розрахунками, потужна адвекція тепла та сонячна енергія приємно порадують жителів нашої області з 11 травня, температура повітря вдень підвищитьсядо +25..+27º. Зазвичай літній режим погоди на Черкащині розпочинається 15 травня, тобто є надія, що літо в цьому році розпочнеться вчасно.