З показником у 100% Черкащина є лідером за напрямом «Доступність та якість послуг у сфері освіти» відносно частки закладів загальної середньої освіти денної форми навчання сільської місцевості, що використовують в освітньому процесі комп’ютерну техніку, підключену до Інтернету. Про це йдеться у моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2021 рік проведеного Міністерства розвитку громад та територій України, пише сайт Черкаської ОВА.

Також наша область має найкращі показники щодо охоплення дітей дошкільною освітою: чисельність дітей у дошкільних закладах освіти у розрахунку на 100 місць, становить 81 особа.

Третє місце (показник 67,8%) Черкащина посідає за показником питомої ваги дітей, охоплених позашкільною освітою.

За показником частки випускників закладів загальної середньої освіти, які отримали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури 160 балів і вище Черкаська область знаходиться на 5 позиції.

Моніторинг здійснено на підставі наявної інформації Мінрегіону, а також тієї, що лише частково надійшла від Мінінфраструктури, Держстату та Держенергоефективності. Також, при здійсненні річного моніторингу, було використано інформацію, надану Мінфіном та Держенергоефективності за підсумками 12 місяців 2021 року.