Упродовж доби в області сталося дві пожежі через несправне пічне опалення. Про це повідомляють в обласному управлінні ДСНС.

21 жовтня о 17:50 в місті Жашків, на вулиці В’ячеслава Чорновола, в господарстві 51-річного місцевого жителя сталася пожежа у житловому будинку. На місці пожежі працював черговий караул 20-ї державної пожежно-рятувальної частини, який ліквідував пожежу упродовж 30 хвилин. Вогнем пожежі пошкоджено частину покрівлі будинку. Як стало відомо, причиною пожежі стала несправна піч, яку господар використовував для обігріву будинку.

Цього ж дня о 20:30 у Монастирищі, загорівся житловий будинок на вулиці Тутаєвській. Першою пожежу виявила сусідка, яка одразу зателефонувала за номером 101. Вже за чотири хвилини на місці пожежі працював черговий караул з монастирищенської пожежно-рятувальної частини. О 21:36 пожежу було локалізовано, а о 21:50 – повністю ліквідовано. Водночас, рятувальникам вдалось запобігти поширенню вогню на весь будинок. Внаслідок пожежі вогонь знищив домашні речі та пошкодив стіни.

Як і у попередньому випадку, причиною пожежі стало порушення господарем правил експлуатації пічного опалення.