Екскерівник «Нафтогазу» Андрій Коболев заявив, що справу проти нього ініціював народний депутат від Черкащини, член фракції ОПЗЖ Василь Німченко. Про це він написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук, пише ВІККА.

Нагадаємо, що 19 січня НАБУ і САП оголосили підозру екскерівнику Нафотогазу Андрію Коболеву. Його звинувачують у тому, що він ніби заволодів 229 млн грн у вигляді премій.

Сьогодні Вищий антикорупційний суд має обрати йому міру запобіжного заходу.

«Телеграм канали почали розганяти тезу «Коболєва виманили в Київ». Це не так. Я чудово знав, що їду для захисту по криминальній справі, яку вже майже 5 років розслідує НАБУ.

Справу, як випливає з Клопотання про застосування запобіжного захисту у вигляді тримання під вартою, ініціював такий собі народний депутат України Німченко І.В., член фракції «Опозиційний блок» – діючий депутат ОПЗЖ, Перший заступник голови Комітету ВРУ з питань правової політики», – написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук Андрій Коболев.

blank

Василь Німченко уродженець Черкащини, проживає в Іркліївській громаді. Входить до складу фракції «Опозиційна платформа». Його помічник – депутат Черкаської міської ради Олександр Замирайло – був затриманий СБУ і нині щодо нього відбувається суд. Замирайла підозрюють у колабораційній діяльності.