“Дирекція парків” уклала договір на 14,21 мільйони гривень на реконструкцію скверу “Юність” в центрі міста. У ході робіт, що мають завершитися до кінця наступного року, у сквері встановлять фонтан, перголи, нове освітлення, а також укладуть майже 8 тисяч квадратних метрів різнокольорової плитки, пише “18000”.

Підрядником обрано фірму із орбіти депутата міської ради Володимира Бурячинського, з якою раніше було укладено договір на реконструкцію Долини троянд.

Інформація про закупівлю розміщена на порталі Dozorro.

“Дирекція парків” оголосила закупівлю на реконструкцію скверу “Юність” в центрі міста з орієнтовною вартістю у 14,29 мільйона гривень.

blank

Аукціон по тендеру був проведений ще 2 серпня. Замовник відхилив дві більш дешеві пропозиції. Так, пропозицію від компанії “Апостол” завернули через те, що її документи не завантажувалися, а пропозицію підприємства “Текс-Буд” відхилили, бо воно не надало довідку про обладнання, матеріально-технічну базу та оригінал позитивного відгуку.

blank

25 вересня замовник уклав договір із підприємством “Євробудстандарт“ на 14,21 млн грн. При цьому додатковою угодою термін виконання договору було пролонговано на рік: замість грудня 2019 року, його збільшили до грудня 2020 року. На поточний рік передбачено фінансування у 11,66 мільйонів гривень, на наступний – 2,55 млн грн.

За техзавданням, підрядник розробить ґрунт, улаштує освітлення із світлодіодними лампами, полив газону, укладе плитку та встановить фонтан, місток, 36 лавок, 20 квітківниць і 6 пергол.

Зокрема, у частині благоустрою підрядник укладе близько 7,8 тисяч квадратних метрів плитки. Так, 5599 кв м скверу вкриють сірою плиткою, 1075 кв м – жовтою плиткою, 1296 кв м – коричневою плиткою. Також у сквері встановлять 36 лавок, 20 квітківниць та 6 пергол. Загалом плитка разом із доставкою коштуватиме 2,98 мільйони гривень. Перголи коштуватимуть ще 1,3 мільйона гривень. Облаштування декоративної водойми разом з будівельними роботами, згідно з кошторисом, заважить майже на мільйон гривень.

blank

Згідно з графіком, більшість робіт будуть виконані цьогоріч. На 2020-й залишиться благоустрій території та облаштування фонтану.

Зазначимо, що підприємство “Євробудстандарт” записане на Валерія Чосенка і до січня цього року було зареєстроване в Києві. Як писав “18000“,  в одному з поданих документів “Євробудстандарт” номер телефону компанії збігаються з номером телефону ТОВ “АБК Електробут”, комерційним директором якого свого часу був депутат міської ради Володимир Бурячинський. Раніше “Дирекція парків”, попри виявлені порушення, уклала договір з цим же підприємством на скандальну реконструкцію Долини троянд.

Нагадаємо, це вже друга спроба від “Дирекції парків” реконструювати цей сквер. Попередній тендер був значно дешевшим – 5,39 мільйони гривень – і не передбачав улаштування фонтану та пергол. Договір, що був укладений два роки тому в підсумку так і не був профінансований.