Рішенням Архирейського Синоду Українська греко-католицька церква з 1 вересня переходить на григоріанський календар для нерухомих свят. Відтепер церква святкуватиме Різдво 25 грудня. Про це оголосив Блаженніший Святослав пише “Українська правда.Життя“.

Зміни церква оголосила в частині рухомих свят (дата яких змінюється кожного року відносно прийнятого календаря). Великдень залишається без змін.

За словами Блаженнішого Святослава, взявши до уваги прохання віруючих та провівши попередні консультації із духовенством та монашеством, в УГКЦ вирішили провести реформи Літургійного календаря, тобто змінити дати деяких свят.

Для тих парафій чи поодиноких громад, які відчувають себе ще не готовими до такого кроку, можуть залишити можливість літургійного життя за юліанським календарем на період до 2025 року.

Крім того, православна церква України у травні збереться на архієрейський собор, де розглядатимуть питання про загальну календарну реформу. Повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ, митрополит Білоцерківський Євстратій (Зоря) у Facebook

“До 1 вересня, коли починається новий церковний рік, час ще є. На мою думку, як одного з членів Архієрейського Собору, є всі аргументи та підстави прийняти позитивне рішення, одночасно забезпечивши можливість громадам, які цього бажають, зберегти попередню календарну традицію”. – зазначив він.