На черговому засіданні сесії Канівської міської ради, яке відбулося у четвер 22 липня ц.р., депутати затвердили фінансування Громадського бюджету на 2022 рік збільшивши його на 300 тисяч гривень. Відтак, розмір Громадського бюджету в наступному році становитиме 900 тисяч гривень. Збільшення фінансування Громадського бюджету було ініційоване головою постійної комісії Канівської міської ради з питань соціально-економічного розвитку та бюджету Володимиром Коржовим. Інформує пресслужба міської ради.

– Давайте виходити з того, що на сьогоднішній день за 50 тисяч гривень дуже важко реалізувати хоч якийсь проєкт. Тому пропоную збільшити максимальні бюджети для великих проектів з 400 до 500 тисяч гривень, а для мікропроєктів – з 50 до 100 тисяч гривень. Адже Громадський бюджет – це єдиний інструмент, де громада приймає участь у розподілі бюджетних коштів, – підкреслив В. Коржов.

В результаті обговорення цього проєкту рішення думки депутатів розділилися. Хтось звертався із проханням збільшити обсяги фінансування Громадського бюджету на менші суми, а хтось – взагалі був проти таких змін.

У підсумку пропозиція Володимира Коржова знайшла необхідну підтримку. Обсяги витрат на один міський або сільський мікропроєкт не мають перевищувати 100 тисяч гривень, а на великий проект – 500 тисяч гривень.

До слова, за кошти Громадського бюджету Канівської громади будуть реалізовуватися проєкти у таких категоріях:

–         великий проєкт (ПРОЄКТ);

–         малі проєкти для міста Канева (міський МІКРОПРОЄКТ);

–         малі проєкти для сіл Канівської міської територіальної громади (сільський МІКРОПРОЄКТ).

Тематика проєктів має бути соціально значною та вирішувати проблеми для великої кількості жителів громади.

Слід зазначити, що цього року пункти для голосування за Громадський бюджет будуть облаштовані в приймальні виконавчого комітету та приміщенні «Центру надання адміністративних послуг», адже однією з вимог проведення прозорого голосування є наявність відео спостереження.

Додамо, що за останні 5 років на території Канівської громади за кошти Громадського бюджету було успішно реалізовано 25 проєктів. Ще 3 проєкти знаходяться на стадії реалізації.