Працівники Соснівського відділу у м. Черкаси Управління ДМС у Черкаській області та відділу міграційної поліції ГУ НП в Черкаській області виявили на території обласного центру 63-річну громадянку Азербайджанської Республіки. Про це інформує Міграційна служба Черкаської області.

Іноземка прибула в Україну понад три місяці тому, користуючись безвізовим режимом в’їзду. В Україні вона могла перебувати до 90 днів протягом 180 днів.

Протермінувавши дозволений строк перебування, жінка не виїхала з країни. За порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства була притягнута до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП, оплатила штраф та негайно виконала рішення міграційників про її примусове повернення до країни походження, щоб у майбутньому мати змогу знову відвідати Україну.

Зазначимо, що у разі невиконання рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни, іноземцям загрожує примусове видворення та заборона в’їзду в Україну щонайменше на 5 років.