Віряни вимагають, щоб їх пустили на святкування до Умані. Кілька сотень хасидів, що спробували в’їхати до України через Білорусь, заблокували пункт пропуску «Нові Яриловичі». Про це повідомляє ТСН.

Віряни з різних країн прямували до Умані святкувати свій Новий рік — Рош га-Шану, який цьогоріч відбудеться від 18 до 20 вересня. Однак перейти кордон їм не вдалося через карантинні обмеження. Що так буде, паломники знали, запевняє голова прикордонної служби. Сергій Дейнеко приїхав особисто вести переговори із хасидами і наголосив, що за порушення законів України, громадян інших держав каратимуть.

Кілька сотень вірян зайняли всю проїжджу частину, тож прикордонники обмежили рух пропуск на «Нових Яриловичах» та посилили охорону. Надвечір чоловікам принесли поїсти. Гостинці вони зустріли піснями і танцями, а от покидати прикордонну зону поки не збираються.

«Станом на ранок на кордоні скупчилося кілька сотень іноземних громадян. Вони не залишають спроб потрапити в Україну, навіть отримавши роз’яснення і чітко усвідомлюючи про обмеження в’їзду іноземців, введені з метою недопущення поширення на території України коронавірусної інфекції», — повідомили прикордонники.
Зараз до охорони правопорядку на кордоні залучені резерви ДПСУ, а також підрозділи Національної поліції, Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій.