Простий хлопець із сільської школи на Золотоніщині Юрій Удод своїми стараннями та наполегливістю здобув на ЗНО найвищий бал зі свого улюбленого предмету – історії. Він – випускник Шабельниківського НВК та один із трьох черкащан, які склали ЗНО з історії України на 200 балів. Розповідає інтернет-видання zoloto.city.

Протягом усього навчання Юрко цікавився цим предметом, їздив на олімпіади. У Золотоніському районі неодноразово займав перші місця, торік здобув третє на обласному рівні. Беззаперечно, його успіх без старань вчителя історії Надії Макарчук був би неможливим.

За словами директорки Шабельниківського НВК Валентини Наумейко, школа тримає марку. Це її четверта зірочка. Троє учнів НВК вже отримували президентську стипендію і були кращими по Україні з історії, української мови та літератури. Наразі колишні випускники закінчили вищі учбові заклади.

Для свого майбутнього життя юнак теж обрав історію, але поки ще не визначився, за яким напрямком.

blank
Як зазначає Валентина Василівна, цього року коронавірус трохи вплинув на навчальний процес. Але результат показав, що Юрко має ґрунтовні знання.

– Спочатку планував навчатися у Черкасах, але після високих результатів зважиться, мабуть, на столичний вуз, – ділиться Валентина Наумейко.

Окрім навчання, Юрко любить займатися спортом: грає у баскетбол та волейбол. Шкільна команда неодноразово представляла Золотоніський район на обласних змаганнях. А ще у вільний час захоплювався танцями, брав активну участь у художній самодіяльності.

До слова, цьогоріч у Шабельниках 7 випускників. Як розповіла директорка, під час карантину уся робота з дітьми була в онлайн-режимі. Школярі були охоплені навчанням і виконували усі тестові завдання. До навчання віднеслися добросовісно. Практично усі випускники здавали ЗНО. Середній бал по історії склав 9,2. Репетиторів у селі немає, запевняє Валентина Василівна. І діти, і вчителі працювали разом на результат.

blank

Інтернет у Шабельниках – слабенький, тож більше використовували традиційні методи. Якщо дитина хоче знати, переконана педагог, то вчителі завжди її прагнення підтримають. Так вийшло і з Юрієм. Юнак наполегливо працював і здобув омріяну путівку до вищого навчального закладу.