Усім, хто вже користується субсидією, та тим, хто лише планує її отримати, необхідно мати особистий контактний мобільний телефон. Саме так, а не інакше, на думку розробників методики надання субсидії, має діяти пенсіонер, навіть якщо він ніколи не користувався і не планував освоювати мобільні технології, пише Роман Кирей у “Черкаському краї”.

Про ці підводні камені призначення субсидій редакція вирішила написати після зустрічі журналістів з інвалідом Валентиною Чернишенко з Черкас, якій відмовили в наданні субсидії, та кількох запитів до структур соціального захисту. Спеціалісти соцзахисту повідомили, що мобільний телефон має бути персональним, не доньки, сина чи онука, а саме людини, яка подає заяву, бо саме на нього банк надсилатиме повідомлення про суму нарахування, суму до сплати та іншу інформацію. Саме мобільний є зв’язком з банком, що проводитиме розрахунки за комунальні послуги.
Отож, якщо телефона немає, заява не буде розглянута. Так і склалося з Валентиною Чернишенко, яка через хвороби та вік уже не дуже добре бачить та й говорити їй важко. Жінка сподівалася, що їй стане в пригоді дротовий телефон, до якого вже звикла, але у відділі соціальної допомоги управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради без номера мобільного заяву на субсидію завернули.
— Навіщо мені той мобільний купувати та й за які гроші його оплачувати, якщо я все одно нічого там не побачу? — запитувала в журналістів скаржниця. — Не розберуся я в ньому, а внуки далеко. Хай би ті, хто це придумав, спробували вижити на нашу пенсію. Не потрібні ми в цій країні нікому…

Заступник директора обласного департаменту соціального захисту населення Олег Шимчук підтвердив, що мобільний телефон справді потрібен для нарахування субсидії. А методика нарахування, яка вимагає гаджета, розроблена в профільному міністерстві.
— З травня 2019 року житлова субсидія призначається на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію у попередньому періоді і в яких відсутня заборгованість зі сплати послуг, у грошовій готівковій формі без подання нових заяви і декларації. Якщо сума призначеної житлової субсидії перевищує 5 тисяч гривень на місяць, її виплата здійснюється у грошовій безготівковій формі. За бажанням одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного місяця може зді­йснюватися у грошовій безготівковій формі на підставі відповідної заяви, поданої до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника. Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону. У разі відсутності номера мобільного телефону документи вважаються не поданими.
Механізм виплати субсидії у безготівковій формі полягає у тому, що субсидія надходить на персональний обліковий запис отримувача субсидії в Ощадбанку, який розраховується за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформує СМС-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за спожиті комунальні послуги.
На запитання, чи багато пенсіонерів скаржаться на такий порядок, у департаменті відповіли, що звернень від громадян з порушеного питання до департаменту соціального захисту населення не надходило.
Але в будь-якому селі на Черкащині можна знайти не одну людину, переважно пенсійного віку, якій важко освоїти мобільний. Просять підсобити дітей, онуків, сусідів. А ще хмизу у вогонь підкидає вартість комунальних послуг, яка часто перевищує пенсію, а натиснувши не ту кнопку на телефоні, як вважає пенсіонер, існує ризик позбавитися державної допомоги. До того ж, покриття мобільних операторів іноді має «білі плями» у сільській місцевості, а щоб зловити сигнал та отримати очікуване повідомлення від банку, іноді доводиться виходити на сусідній горбок чи лізти на горище…
Ще до введення в дію нового механізму нарахування субсидій в області налічувалось майже 1,3 млн. абонентів мобільного зв’язку (дані обласного управління статистики за І півріччя 2018 року), у тому числі серед населення — майже 1,2 млн. Зважаючи на вимоги закону, незабаром мобільних абонентів ще додасться.