Пройшло не так багато часу відтоді, як представники Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості розповідали про життєву історію колишньої безробітної, а сьогодні успішної підприємниці Олени Отрох.

Нагадаємо… тальнівчанка Олена, втративши роботу, звернулася до служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. Під час співбесіди, фахівець з’ясувала, що безробітна, маючи більше 38 років досвіду роботи на посаді бухгалтера, планує кардинально змінити свою професійну діяльність та втілити в життя мрію дитинства – відкрити власне кафе.

У свою чергу, фахівцями філії були надані інформаційні і консультаційні послуги з питань відкриття власної справи. Тому вже незабаром жінка презентувала бізнес-план та отримала одноразово фінансову підтримку від служби зайнятості.

blank

З метою підбору працівників у кафе, Олена як роботодавець звернулася до служби зайнятості. Уже в червні поточного року на заявлену нею вакансію «кухаря» була працевлаштована безробітна особа, яка відноситься до категорії соціально вразливих верств населення.

За працевлаштування на новостворене робоче місце безробітної особи, яка недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці, роботодавець отримала компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Під час проведення відвідування місцевої підприємниці, фахівцями філії були надані інформаційно-консультаційні послуги служби зайнятості та ознайомлено з можливостями електронних сервісів.

«На сьогодні я задоволена взаємодією зі службою зайнятості вже в ролі роботодавця. Вдячна за сприяння в пошуку працівника. Надалі планую розширення послуг та кількості персоналу, за допомогою буду звертатися до надійних партнерів – фахівців служби», – ділиться панами на майбутнє Олена.

Повідомляє Тальнівська районна філія ОЦЗ.