“Без довіри немає правопорядку”, – вважає офіцер Великохутірської громади Сергій Берендя. До Дня дільничного, який в Україні відзначають 18-го червня, Суспільне дізналось історію чоловіка.

Рік тому він змінив шкільний журнал на поліцейську форму. І хоч обов’язків на новій посаді побільшало, бажання допомагати нікуди не зникло.

blank

Раніше Сергій Берендя викладав у школі історію, а нині навідується туди заради уроків безпеки. За словами пана Сергія, робота з дітьми – один із обов’язків офіцера громади, оскільки учні повинні знати, що їм є на кого покластися.

“До діток у громаду я приїжджаю періодично. Вибираю для себе вільний від навантаження день. Розповідаю те, що їм цікаво”, — розповів пан Сергій.

Офіцер додав, що повагу місцевих заслужити теж нелегко – потрібно вчиняти не лише по закону, а й по совісті.

Крадіжки, сімейні конфлікти, бійки – список проблем, які чи не щодня доводиться вирішувати Сергію, невичерпний. Чоловік додав, місцеві нерідко приходять просто за порадою. А щоб бути готовим до будь-якої ситуацію, в своєму арсеналі має купу спецзасобів.

“Якщо, наприклад, я заїхав до літньої людини, а вона потребує допомоги, у мене є молоток, у мене є шурупи. Тому завжди допоможу повісити картину або щось прикрутити”.

За словами соцпрацівниці Юлії, із Сергієм відчуваєш себе впевненою і захищеною, адже він готовий прийти на допомогу 24 години на добу: “Коли ми їдемо в сім`ю, де складні життєві обставини, ми можемо не знати реакцію людей, він є наш і захист і безпека”.

blank

Голова Великохутірської громади Ніна Шинкаренко поділилась, що тримати усе під контролем – завдання не з легких, але дільничний намагається справитися з усім: “Тут доводиться не завжди бути інспектором, а й нянькою, і психологом. Коли є поліцейський, у мене є надія на те, що ми ніде нічого не упустим, що ми вчасно спрацюємо, а це дуже важливо”.

Нині ж, додала жінка, правопорушень у громаді поменшало. А це неабиякий показник професіоналізму офіцера.