Наприкінці 2019 року Канівська громада виявила намір приєднатися до реалізації ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Громада, дружня до дітей та молоді», яку вже впроваджують 17 міст України.

Рішенням міської ради утворено робочу групу для підготовки необхідних матеріалів. У квітні 2020 року між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Канівською міської радою підписано Меморандум про наміри та взаємодію щодо участі громади у програмі. Програма передбачає проведення ґрунтовного аналізу стану щодо ситуації із забезпеченням прав дітей та молоді у громаді, а саме: права на визнання, повагу та справедливе ставлення; права бути почутим; права на охорону здоров’я, освіту та соціальний захист; права на безпеку; права на дитинство.

Наразі згідно з планом, робочою групою завершено написання Аналітичної доповіді, підготовленої на основі адміністративних даних, а також результатів опитування дітей у віці 8-17 років, молоді у віці 15-24 років, а також батьків дітей від 0 до 12 років.

blank

На діаграмі представлені лише основні питання, та результат красномовний. І тепер зрозуміло, в яких напрямках потрібно рухатися для кращого забезпечення інтересів дітей та молоді у Канівській громаді. На підставі ситуаційного аналізу робочою групою обрано 3 напрями, за якими у Канівській ОТГ реалізовуватиметься ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді». А саме:

– право бути почутим,

– право на охорону здоров’я, освіту та соціальний захист,

– право на безпеку.

Запрошуємо усіх небайдужих: дітей, молодь, батьків надавати пропозиції до Плану дій з розробки заходів з метою покращення ситуації із забезпеченням цих  прав дітей та молоді у нашій громаді.

Звертайтеся за телефонами 3-33-83, 3-30-60, або на електронні скриньки mvkkaniv@ukr.net,  matinova@ukr.net, muss2303@gmail.com.